Thursday, 23 October 2014

Sabo Jek...

Assalamualaikum pembaca-pembaca blog Cik Tulip...sehat kah anda...rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan Happy Deepavali kepada semua penganut Hindu di Malaysia tak lupa juga kamu-kamu yang sama-sama memeriahkan lagi perayaan mereka tak gitu...hiks

Entri hari ini ditaip tatkala mood Cik Tulip agak goyah (ceewaaahhhh...goyah la sangatttt kan...) hahahaha....sangat tak seswai ayat goyah tu tapi ade aku kesah...entri ringkas ni hanyalah untuk membicarakan perihal segelintir manusia yang wujud di muka bumi ini...mungkin ada yg pernah mengalami situasi yg sama dengan Cik Tulip ni kan....

Alkisahnya di suatu pagi yg indah tatkala anda perlukan sedikit pertolongan dari insan sekeliling lalu bertanyalah anda kepada si polan tentang sesuatu yg dicari almaklumlah anda budak baru belajar...pernah tak pertanyaan anda-anda semua dibalas dengan nada yg tak sedap didengar dek telinga sambil memerhatikan mimik muka si polan yg pada ketika itu macam nak kena makan pelempang jek? haaa ape reaksi korang semua? meh share sikit kat comment box kat bawah tuh..

Reaksi Cik Tulip biasanya terus letak tangan di dada dan berbisik " sabar...sabar...Allah sedang uji kesabaran kita" tak pon bahasa kasar sikit "sabo...sabo...sabo...haisshhhhh"...haaa camtulah lebih kurangnya....
kenapa Cik Tulip buat macam tu?? sebab bagi Cik Tulip aura positive tu perlu sangat-sangat ada dalam setiap hari-hari Cik Tulip...kalo dah pepagi orang sebarkan aura negative, Cik Tulip pasti the whole day pon korang akan rasa terkesan dek kuasa aura negative tu...ye dok? pikir-pikir kan lah..daa~

Cik Tulip Menulis: jangan tunjukkan emosi buruk/negative anda pada insan tak berdosa kerana sekali dia terasa mungkin bukan mudah baginya utk melupakan dan memaafkan kesalahan anda



Post a Comment