Friday, 1 June 2012

Versus

Assalamualaikum....sebelum memulakan bicara, Cik Tulip nak tanya ni...ha jawab jangan tak jawab...sape kat sini layan Versus? ce angkat tangan siket..... hah?tak tawu ape tu Versus? ala rancangan ala2 battle of the band yang ditayangkan kat TV9 setiap hari Jumaat jam 9.30 malam tu...haa...tak tawu jugak?? ce tengok logo ni...ade kenal tak?
haa...da tawu da kan.....Cik Tulip tak suke sebenarnya tengok battle of the band yang dulunye setiap sem mesti akan dilangsungkan kat U...tapi Versus ni laen siket...hehe.....ade 5 band yang berentap untuk menjadi juara Versus dan seterusnya membawa pulang hadiah sebanyak RM200,000.00....malam ni adalah malam penentu siapakah yang bakal membawa pulang RM200,000.00 dan seterusnya memegang title juara versus

Jom skodeng satu-persatu band2 yang bertanding....antaranya....

Black & Parallax
band ni antara band febret Cik Tulip...kekuatan band ni bagi Cik Tulip terletak pada vokalisnya iaitu Black. tak dinafikan band ni juga kreatif dalam mengolah lagu2 yang diberi kepada mereka pada setiap minggu dengan nafas baru....antara band febret juri....

Go Gerila
ni pon band febret Cik Tulip jugak.... band ni kretif bagi Cik Tulip....kelebihan band ni terletak kepada Aizat. Aizat memang terkenal dengan karyanya dalam bidang seni so tak mustahillah band ni antara band febret juri juga kerana setiap minggu pasti akan ada kelainan yang akan dipersembahkan oleh mereka....

Hujan
band yang tidak asing lagi...band ni tak kurang hebatnya dengan band2 yang lain...setiap minggu mereka tampil dengan persembahan berbeza dengan membawa genre muzik berbeza seterusnya memberi nafas baru kepada lagu2 yang pernah di popularkan satu ketika dahulu...

Sofazr
vokalis band ni, Amir sering mendapat pujian juri kerana juri mengatakan Amir mempunyai suara yang best....tetapi band ni kurang dari segi mempelbagaikan rentak lagu yang dibawa pada setiap minggu....

6ixth Sense
antara band febret peminat2 Versus....seringkali berentap di pentas battle Versus...bagi Cik Tulip band ni biasa sahaja kerana sukar untuk melihat mereka mengeluarkan idea2 kreatif dalam mempelbagaikan genre muzik yang dibawa....

apepon Versus ni antara rancangan yang tak kurang hebatnya walaupon ia bukannya dari kalangan reliti tv yang dikatakan lebih mendapat sambutan penonton....kepada peminat2 Versus, jangan lupa saksikan pentas akhir Versus malam ni di TV9 dekat dihati....owkey tu jek Cik Tulip nak share..daa~

Cik Tulip Menulis: selama seminggu gagal menghapdate blog gara2 kesibukan kerja dari pagi hingga ke malam.....maafkan saya....
Post a Comment