Saturday, 8 June 2013

Apabila Status Berubah

Assalamualaikum...salam sayang buat pembaca blog Cik Tulip....pertama sekali Cik Tulip nak ucapkan syukur di atas nikmat pemberian Allah yang tak ternilai ini...sungguh setiap dugaan yang diberi pasti ada ganjaran disebaliknya...apa yang diperlukan hanya perlu bersabar..dan terus bersabar

Last week on 31st May result psikometrik test MARA keluar...dan seperti biasa he's the one yang akan check dulu my result....hasilnya.....result nya adalah seperti berikut...

" Tahniah! Anda telah berjaya ditawarkan bantuan pinjaman pelajaran MARA bersyarat bagi Program Pasca Siswazah Luar Negara 2013. Maklumat pengajian anda sedang dikemaskini. Sila layari sistem ini pada 7 Jun 2013 untuk semakan surat tawaran dan dokumen berkaitan "

Agak2 nya mesti kalian semua dah boleh agak apa perasaan Cik Tulip kan...gumbira tak terkata....bersyukur dengan nikmat pemberian dari-Nya.....tup...tup semalam check semula web MARA dengan niat nak kemaskini tiba-tiba status berubah kepada.....

" Harap Maaf. Permohonan anda tidak dapat dipertimbangkan...."

tak memasal mamat ni menjadi mangsa keadaan...

APAKAH????? muke haruslah frustrated giler since 5 minutes before check email ada new email dari pihak universiti...Alhamdulillah dapat conditional offer from Newcastle Uni...tapiiiiii....

Ape yang bermain di fikiran sape plak nak tanggung aku belajar kat sana nanti kalo pinjaman MARA tak lulus? perlukah aku tolak mentah2 tawaran tu? rupa2 nya bukan Cik Tulip seorang jek yang hadapi masalah tu..ramai lagi senasib dengan Cik Tulip ..so...Monday morning haruslah call pihak MARA bertanyakan perihal tersebut kan.....ouhh....owkey tu jek Cik Tulip nak share buat masa ni...nanti Cik Tulip update lagi...doakan yang terbaik untuk Cik Tulip yer...daa~

Cik Tulip Menulis: tak mampu diolah dengan kata2 apa perasaan yang bermain di fikiran kala ini...

Post a Comment