Friday, 7 March 2014

Ke'jakun'an Si Penerima BB1M versi Cik Tulip

Assalamualaikum kesayangan2 Cik Tulip....setelah seploh taun tak buka blog...dan dengan semestinyer tanpa sebarang entri nak dikongsikan...maka tuan tanah kedaung jugak mengalami masalah gagal log-in account blogspotnyer...setelah termenung beberapa ketika barulah perkataan 'azimat' itu muncul TING dibenak kepalaku...dasyat tak dasyat la password sendiri create pon boleh lupe...adesss....

Ok meh kite citer benda lain plak.....setelah sekian lama meninggalkan alam pembelajaran haruslah otak karat tak hengat..ni species kalo sental gune berus periuk pon masih ada saki baki yang tinggal...kena plak belajar semuanya tang ada perkataan "advanced" kat depan...cuaksss..

Baru2 ni ada PC Fair & Book Fair kat uni tempat Cik Tulip belajar...kebetulan pula mendapat emel mengatakan Baucer Buku 1Malaysia dah boleh kami ambil dari opis...(serius jakun kejap bila dapat baucer buku nieh...maklumlah masa dolu2 belajar menatang ni sume takde)...so berdezzup pegi opis & redeeem hak kami...niat di hati nak beli cartridge ink printer Canon....

Dari satu booth ke satu booth Cik Tulip terjah malangnye tak ade satu pon booth yang jual cartridge ink Canon...semua dok jual power bank la, mp3 la...bla...bla..bla....kejadahnye tak jual...baru nak semangat nak guna baucer yang didapati sebentar tadi (merujuk kepada hari semalam punya semalam)....hasilnyer Cik Tulip beli buku motivasi + english novel sebab dah janji pada diri sendiri nak rewardkan diri sebuah buku tapi terbeli 3 plak....ter...ye...ter...

hasil tangkapan kat Book Fair semalam punya semalam....

The Single Girl's To-Do List ni dah lama Cik Tulip cari...sekali jumpa tanpa menoleh ke belakang terus grab...

owkey sila jangan tanya best ke tak citernyer...jawapannye haruslah belum baca lagi...ngeh..ngeh..ngehh....semangat berkobar-kobar nak baca novel terbantut dek kerana lecturer sepakat membawa berkat memberikan assignment secara berjemaah diikuti dengan kaedah menyerang dengan memberikan assignment secara bertubi-tubi (maksud yang cube disampaikan adalah 1 subjek sekali 2 dia bagi assignment dengan dateline yang diberi adalah SEMINGGU sahaja)...masalah berbangkit di sini adalah nak mem'bulau'kan mata baca segala species journal dan cube summarizekan kesemuanya...syabbas betey....dah sekian dulu coretan si Tulip...daa~


Cik Tulip Menulis: hadiah ape yang korang selalu hadiahkan pada diri sendiri sebagai memotivasikan diri menghadapi dunia yang penuh cabaran nieh?? cer share siket kat komen...hehe



Post a Comment