Monday, 29 October 2012

Apabila Mama & 6 Anak Pergi Membeli-belah.....

Assalamualaikum....haha...tajuk entri jek gempaq padahal ni sekitar Program Bijak Berbelanja yang disertai oleh murid2 pra sekolah dari usia 4 hingga 6 tahun secara majoritinya....dan turut disertai oleh beberapa orang kakak2 & abang2 tahun 1 - 5.....jom skodeng foto2 menarik sekitar program ini dengan kerjasama Tesco....

ada yang bangun seawal 5 pagi gara2 terlalu eksaited

ber " chicken dance" dulu b4 shopping sakan

Group Leader: "owkey, ni sume senarai barang yang perlu dibeli"...bla...bla..
Group members: "sempat ke kita nak cari sume nieh, teacher"....

Adam: " Teacher, saya nak beli maggi ni"....

Hanif: "Sumer maggi ni nampak sedap la teacher...kita beli semualah"...
Nina: "Nina nak yang ni teacher"...

masa untuk meng "hamper" kan kesemua barangan yang dibeli tadi 

Hanif: Teacher ni tau ke nak bungkus hamper ni...
agak2 kalo Hanif songlap pencil ni teacher perasan tak ea...

Nina: Teacher, hamper tu tak sama tinggi dengan teacher pon Nina ukur...

tadaaa.....hah korang teka lah sendiri mana hamper kami....ekekeke


Alhamdulillah program ni berlangsung dengan jayanya....masing2 tak pulang dengan tangan kosong...pihak Tesco turut menyumbangkan cenderahati....

Cik Tulip Menulis: gara2 menolak Adam yang diletakkan di dalam troli kerana kegagalan mengawal diri tahap maksimum, teacher suffer for backache...hahahaha....

Post a Comment