Tuesday, 24 June 2014

Movie Review: X-Men Days of Future Past

Assalamualaikum kesayangan.....pergh lama giler rasenyer Cik Tulip tak hapdate blog kesayangan.....sibuk dengan final exam plus quota internet yang ciput.....kuikuikui.....haaa lama dah rasenye tak mengkaki wayangkan diri....maka bila kuar cite X-Men ni tetiber jek tergerak hati nak tengok....memang citer ni dah lama dah kuar kat panggung (rasenyer dah tak tayang lagi kot) tapi ade ku kesah....nak jugak citer..... kite kasik preview sikit pic dorang....Cik Tulip belanja....heuw..heuw...heuw...

 
sang hero yang always kacak bergaya....
 
Owkey sambung balik citer....bagi peminat-peminat citer X-Men ni korang kutuk la cemane gaya sekalipon dia tetap cakap cite ni best tak hengat.....Days of Future Past menceritakan semula cemane Si Wolverines ni kembali ke zaman lampau iaitu tahun 1960-an or 1970-an tak sure plak (saya adalah seorang yang pelupe bila tiba bab-bab tahun ni..sebab tu Cik Tulip tak gemor subjek sejarah...ehhh) di mana pada tahun tersebut Mystic (ala makhluk yang kaler biru badan bersisik tuh)telah membunuh seorang professor yang mana pada masa akan datang (kengkononnye zaman sekarang la) telah mencetuskan peperangan bagi menghapuskan segala species mutant yang ada.... cam kesian jugak la sebab dorang jadi orang buruan.... 
 
Si Mystic nilah yang kiranya menjadi penyebab tercetusnya peperangan tersebut maka mereka sumer berganding bahu bawak Si Wolverine ni ke zaman silam bagi memperbetulkan keadaan....makanya kembalilah Wolverine seorang diri ke zaman tersebut dengan membawa misi berat yang mana kalo korang tengok ade jugak adegan kelako yang dicetuskan  Si Wolverine nie.....
 
Nak tau lebih lanjut korang pegilah ke kedai-kedai CD berhampiran.....kalo malas jugak sila lah download kat tenet... Cik Tulip belanja korang lagi dengan beberapa gambar ea...owkey, daa~
 
Cik Tulip Menulis: punya lah lama tak masuk panggung tetibe jadi jakun kejap...kuikuikui
 
 
  Beast bila dia tak jadi Beast hensem wooo...tak caya try Google try test tengok....
 
 
 
 
 
 
Post a Comment