Sunday, 20 April 2014

Kala Hujan Turun

Assalamualaikum pembaca blog kesayanganku.....sehat ke idok?...harap2nyer kalian sehat2 belaka....hah...tengok tajuk entri dah macam title scary movie ye dok? tapi bukan cite seram yang Cik Tulip nak sampaikan tapi mengenai hobi pelik Cik Tulip....(eh pelik ke? ade haku kesah)....meh baca lagi....korang baca korang nilaikanlah sendiri okies?

 
 
Haa....biar gambar di atas berbicara....eh...eh....biar Cik Tulip menyampaikan bicara merujuk kepada gambor di atas....Cik Tulip sangat la suka bau hujan...maksudnya bila first sekali tatkala titisan-titisan hujan gugur membasahi bumi yang kering kontang...perghhh....ala2 puitis gittew ayat kan....haa....bau ujan tu bagi Cik Tulip sangat fresh dan mendamaikan....hah apee? korang tak nampak titisan hujan dalam gambor kat atas? ce kelik ada pic untuk kadar pembesaran gambar yang hakiki...ce kelik sekarang...dah? tak nampak jugak?? there must be something wrong with your eyes....bahaye2....
 
 
Berbalik kepada cite tadi....pelikkah hobiku itu??....lagi satu Cik Tulip jugak suke bau fresh bila orang potong rumput tu...haa...bukan menebas rumput taw...potong rumput gaye bersungguh-sungguh macam abang2 yang kije potong rumput tepi jalan kat highway secara berjemaah tu...haa....bau rumput tu pon best....hahahaha.....pelik ke tak pelik hobi haku nieh korang nilaikanlah sendirik key...daa~
 
Nota Kaki Tanpa Bau: mahap ler gambor tak secantik mane...kite gune camera dsl2cam jek....
 
Cik Tulip Menulis: terasa seperti alien plak bila punya hobi pelik2 yang amat ni....welcome to the alienated world of Cik Tulip......kui...kui..kui



Post a Comment