Monday, 14 May 2012

Handphone Dulu Kini Selamanya

Assalamualaikum....wah...lama sungguh Cik Tulip cuti dari menghapdate entri baru kan. hah..arini Cik Tulip nak share kat korang2 sume henpon2 yang Cik Tulip pernah guna & yang tengah guna sekarang okies...check-it-out....
year 2003: Nokia 3315
ni henpon 1st yang Cik Tulip guna...masa tu 1st time nak masuk U jadi mak belikan nanti senang mak nak calling2 anak dia. famous woo henpon ni time tu. tahan lasak. jatuh bape kali pon slumber dek jek bole on tanpa sebarang masalah. seingat Cik Tulip dah 3-4 kali dah henpon ni jatuh sampai terburai isi bateri tapi masih boleh guna mesej2 ngan calling2 lagi taw...ha

year 2005: Nokia 6560
ni henpon kedua Cik Tulip...masa tu tengah famous polyphonic phone so Cik Tulip pon mesti la hap-too-date kan...ha...so upgrade la henpon sebelum ni ke henpon ni plak. best woo henpon ni sebab dia ringan & mudah sesangat nak sumbat dalam poket suar jeans...ha.....i loike....

year 2007: Nokia 6288
haa...time ni plak time henpon slide menguasai pasaran henpon Malaysia. Cik Tulip pon macam biasalah terasa nak guna henpon slide plak. jadi nilah henpon ketiga Cik Tulip. henpon ni best sebab keypad dia best...hehe...tapi....henpon ni lah paling banyak masalah.....memula screen rosak... pastu ribbon plak rosak...haish...mungkin ni antara model terawal henpon slide so macam2 problem la kan....

year 2008: Sony Ericsson K660i
ni first henpon Sony yang Cik Tulip guna & henpon ke-3 yang Cik Tulip pakai. memula dulu tak suke Sony sebab ingatkan susah nak guna (yang sebenarnya dah terbiasa guna henpon Nokia) lama-kelamaan dah terbiasa. best plak jadinyer. henpon ni kiut bagi Cik Tulip...tengok kan keypad nye yang berbentuk button bulat nampak unik tambahan pula warnanya yang nampak seswai di'match'kan...hehe


year 2009: Nokia 1209
time ni trend bebudak U ade 2 henpon...Cik Tulip pon tak semena-mena ter'join' sekaki...henpon ni Cik Tulip beli murah jek. kegunaannye untuk calling2 & mesej2 bebudak kelas Cik Tulip tuk bincang pasal assignment ngan report2 yang berlambak. dorang sumer dok luar kampus so susah nak jumpa time malam disebabkan kebizian memasing...so discuss gune henpon jela. kebetulan time tu Celcom tengah promote Upax. so murah la...berbaloi-baloi...

year 2010: Sony Xperia X8
tadaaaa....inilah henpon yang Cik Tulip gune dari tahun 2010 hinggalah kini....lama da Cik Tulip ushar henpon ni. masa dia belom masuk pasaran Malaysia lagi...tunggu punyalah tunggu akhirnya dapat jugak memilikinyer. kebetulan plak time tu baru dapat bonus...ape lagi nafsu membelinya semakin membuak-buak...ahaks....
henpon ni best bagi Cik Tulip. dengan android market macam2 game & software kite leh donlod. cume yang tak bestnyer adalah baterinyer cepat abes. setiap ari nak kene charge...masak.....

owkey, tu jek Cik Tulip nak share. nanti2 ade cite best lagi Cik Tulip hapdate ea....daa~

Cik Tulip Menulis: saya memang suke gadget especially henpon....no wonder la banyak dah koleksi henpon saya...hehe
Post a Comment