Thursday, 17 May 2012

Kerja Paling Mencabar

Assalamualaikum pembaca2 tegar blog Cik Tulip yang dikasihi....Cik Tulip saaayang korang....(tetibe jek si Tulip ni...buang tebiat ke...ahaks) arini Cik Tulip dengan berbesar hati nak share ngan korang kerja2 paling mencabar minda, fizikal dan mental yang korang mungkin tak pernah terpikir langsung ada yang sanggup buat kije2 cenggini...ha jom tengok satu persatu
menguji tahap keselamatan & kekentalan bagasi sebelum dan sesudah mendarat di sesuatu kawasan

menguji 'green helmet' yang direka khas dari buah-buahan tempatan yang mementingkan ciri2 keselamatan dan tidak mencemarkan alam (environmental friendly)

menguji keluasan tapak balang kaca dengan memastikan ianya mengikut piawaian yang dibenarkan sebelum diedar kepada para penjual & pembeli

menyerang hendap makhluk2 perosak seperti tikus, lipas, lalat-lalat dan para nyamuk sekalian

menguji volume tertinggi yang boleh dicatatkan oleh sesebuah headphone tanpa memecahkan gegendang telinga mahupon menyebabkan penyakit telinga bernanah

memantau kawasan kejiranan tatkala tuan rumah beserta jiran2 pulang ke kampung menjelang tiba musim perayaan

menjadi 'jaga' merangkap penjawab telefon di pejabat sewaktu cuti umum dan cuti hujung minggu

babysitter merangkap penterjemah kepada anak2 itik berasal dari dua negara berbeza yang mana ibu2 itik terpaksa outstation ke luar negara atas tuntutan kerja si bapa itik

ha cemane....mencabar tak kije2 kat atas tuh.....haha...owkey, tu jek Cik Tulip nak share. daa~

Cik Tulip Menulis: tak kisahlah ape sekalipon kerja yang anda lakukan yang penting "kita enjoy!"
Post a Comment