Tuesday, 10 September 2013

Campus Life: Volume 1 - Sesat Barat...Bukan Sesat Di Barat

Assalamualaikum buat bloggers2 dan readers2 blog A New Beginning....sehat kah korang??...dah berjaman rasanya Cik Tulip tak update blog...konflik dalan diri yang gagal mencapai jalan penyelesaian...hehe..bunyi macam dah kritikal sangat jek kan....

Alhamdulillah di saat entri ini ditaip Cik Tulip baru sahaja menempatkan diri di UTM alkisahnya membatalkan niat nak sambung ke Newcastle University, United Kingdom...alasannya...biarlah rahsia...ekekeke....(nanti2 la Cik Tulip story kisah disebaliknya..okies?)


UTM memang tak dinafikan sebuah universiti yang mempunyai keluasan yang sangatlah besar....mana Cik Tulip tau?ukurkah?sukatkah?...haruslah tidak...tak caya?? korang tengok la sendiri map bawah ni...

tak payah la susah payah gosok mata tuh...petanya memang cinonit jek....

walaupon dah seminggu bergelar postgrad student kat sini tapi Cik Tulip masih lagi sesat barat bak kata pepatah jauh perjalanan maka tersesatlah dikau....huahuahua....sesat di perjalanan ibarat aliran sungai yang sentiasa mengiringi perjalanan Cik Tulip...hahaha...tragis magis sungguh....

hanya satu yang mampu Cik Tulip ungkapkan...semoga Allah permudahkan urusan Cik Tulip di dunia dan di akhirat...demi mendapatkan segulung master...erk...macam pelik jek...ha..hader aku kesah...kang esok lusa di kala jiwa kacau melanda Cik Tulip citer lagi versi yang seterusnya...apakah???...daa~

Cik Tulip Menulis: adakalanya semangat juga dah pandai me'luntur'kan dirinya...hati pun dah pandai mengatakan 'aku hampir give up'....namun perjalananku baru sahaja bermula....di sini....

Post a Comment