Thursday, 19 April 2012

Konvo dan Bunga Tak Mungkin Berpisah

Assalamualaikum...haa....sorry ye sahabat sekahlian...2 ari tak hapdate blog coz terpaksa ke JB meng'attend'kan diri ke Majlis Konvokesyen adik Cik Tulip....yer saya ulangi ADIK CIK TULIP....bukan saya yang konvo yer...sekalung tahniah buat graduan yang menerima sijil dan diploma pada Majlis Konvokesyen Ke-14 Politeknik Ibrahim Sultan @ dulunyer dikenali sebagai Politeknik Johor Bahru ...

Orang laen yang konvo saya pulak yang ter'eksaited' lebih...hakhak...ahh gasak...ada aku kesah...since jemputan masuk ke dewan terhad kepada dua orang sahaja, terpaksalah Cik Tulip melangut sensorang kat luar dewan (saya 2 beradik jek..so kalo adik dah konvo sapa plak nak temankan saya kan)....time tu la teringatkan novel kat umah yang dah lama tak berusik, MP3 yang gagal dikesan lokasi letak duduknyer di dalam bag beserta earphone yang di'parking' kat atas laptop. nak tak nak terpaksalah menebalkan muka dua inci lebeh duduk sensorang kat bawah khemah belakang dewan, tempat berlangsungnyer upacara penyerahan sijil dan diploma...haishh...

tunggu punya tunggu sampai naik kebas punggung....akhirnya Cik Tulip amik keputusan nekad meredah panas terik untuk mencari bunga....hehe...Cik Tulip pon hairan asal time konvo jek mesti nak bagi bunga dengan teddy bear...asal konvo jek mesti dapat banyak bunga dan teddy bear...agaknyer bunga, teddy bear dan konvo ibarat lirik dan lagu kot...hehe....(kemain lagi bagi perumpamaan kan...)

time cenggini la teringat time konvo dulu...alhamdulillah dah selamat attend dua konvo kat UiTM...yer..Cik Tulip ialah alumni UiTM merangkap bekas graduan UiTM...(tak tanya pon)...so far majlis berjalan dengan baik...ape pon tahniah sekali lagi buat graduan2 Pis di atas kejayaan korang2 sumer....proud to be Malaysian...(erk....tetibe jek)...owkey tu jek Cik Tulip nak share...daa~

Cik Tulip Menulis: teringin plak nak merasa konvo lagi sekali. ade tak sape2 nak support yuran + duet poket sepanjang sesi pembelajaran Cik Tulip nanti? ha sila angkat tangan beramai2....
Post a Comment