Tuesday, 13 November 2012

Durian Crepe Madness

Assalamualaikum.....durian crepe??apekebende tuh...ha..ni la rupe sebenar Durian Crepe ni....sekarang kan memasing sume kemaruk dengan syndrom makan dan makan lagi durian crepe ni...pada yang belom kenal meh Cik Tulip kenalkan dengan Cik Durian Crepe Kebaboom yummeh nie..jommm.....


Ni lah rupe parasnya Si Durian Crepe ni....dia ni same species cam popiah basah jugak la...bezanya dia ni ber'inti'kan durian yang dibalut dengan kulit ala2 cam kulit popiah jek. inti dia tu lebih kurang cam rupe tempoyak tapi bezanya tempoyak tu biasanya kita buat guna isi durian yang kureng baik sikit kualitinya..ala macam gred B & C la..(erk bukan yang busuk tu hokkey)..isi durian crepe ni isi gred A la camtu...fresh dari ladang gittew....luarnye dibalut seperti rupe bantal (sila rujuk gambar di atas...hehe)

Oleh kerana arini Cik Tulip berhati baik so Cik Tulip share sikit durian crepe dari Laura & Daddy's Sweet Touch...meh skodeng berjemaah ke FB beliau....sambil kecuq2 air lioq tengok pic2 dari sane..ekeke...

pada sesape yang gagal meng'imaginasi'kan rupe inti dia...ha nah...ni lah ghupe inti kat dalam tuh

a box of durian crepe....eh 4 boxes of durian crepe la....(box ke tuh??ahhh gasak)

lagi dan lagi......adei saje jek kan Cik Tulip ni bagi kecoq air lioq...ehehehe

Haaa...meh sini Cik Tulip nak bagitau kat mana korang2 sumer boleh beli durian crepe ni. nak tak?? nak tak??..pic yang atas sekali tu Cik Tulip beli dari sini...time ada expo kat Mydin MITC Melaka

Deli Three Bakery and Frozen Food Enterprise
Medanniaga Pantai Peringgit, Melaka
Contact Person: Roslinah Tukiran @ Amran
Contact Number: 010 - 6613419

Pic yang kedua dan seterusnya dipetik dari FB Laura & Daddy's Sweet-Touch khas untuk yang malas nak cari kedai bagai. So korang boleh order online jek dari Chef Aberhim & Puan Ayuni ni...internet di hujung jari lah katakan...hehehe

Area JB, Selangor & Penang

Kat sini macam2 jenis kek pon dia ada jual...kek dorang besttt...Cik Tulip adalah penggemar macaroons Chef Aberhim...wah...kemain...siap promote lagi kan...

Owkey tu jek Cik Tulip nak share. daa~

Cik Tulip Menulis: hati meletop-letop seperti dentuman mercun kat luar tuh tatkala menaip entri ini...fuhhh menguji tahap kesabaran & ketebalan gegendang telinga sungguhhhhh.....

Post a Comment