Saturday, 22 December 2012

Unsung Places Di TV3

Assalamualaikum....hah arini Cik Tulip secara tak sengaja (eceh ayat) tertengok TV3...time tu citer Unsung Places sedang ditayangkan..(jangan tanya Cik Tulip ape tu unsung sebab Cik Tulip pon tak tawu...hehe)..episode kali ni cik kak pengacara tu melawat negara matahari terbit iaitu Jepun..destinasi pilihan adalah pasar tertua di Takayama (eh rasenyer dah betol da nama tempat tu Cik Tulip sebut)


Dalam episode tadi cik kak pengacara melawat beberapa tempat yang terkenal dengan produk kraftangannya...memang cantik2...selain tu si pengacara juga berpeluang merasa pengalaman membuat sendiri mee apetah tadi namanya...serious lupe...haha..hape pon tak boleh...Cik Tulip cukup kagum dengan negara Jepun...dari bab teknologi, makanan dan juga cara mereka menjaga kesihatan terutama kecantikan kulit mereka....nah Cik Tulip sajikan mata korang dengan gambar2 menarik antara 10 tempat menarik yang dikenali sebagai "unsung" places

Note: "unsung" places are the places that get overlooked because of accesibility or sometimes just more popular among neighbours atau diterjemahkan sebagai tempat2 yang jarang diketahui oleh para pelancong yang hanya popular di kalangan masyarakat setempat  

Takayama, Japan

Utrecht, Netherlands

Gujarat, India

Aberdeen, Scotland

Owkey, tu jek yang Cik Tulip nak share...daa~

Cik Tulip Menulis: teringin nak melancong ke Jepun dan Korea...alasan nak ke Jepun sebab nak tengok budaya hidup mereka di samping teknologi2 canggih ciptaan mereka & nak ke Korea sebab nak tengok binaan2 rumah mereka yang buat Cik Tulip impressed..
Post a Comment