Monday, 13 February 2012

i-City the Eye's Catching City


Assalamualaikum....dah bersawang da blog ni rasenye. punyala lama tak jenguk sini. insyaAllah start arini kembali active menghapdate blog Cik Tulip ni. last weekend adalah weekend yang sibuk. sabtu aritu turun Shah Alam gara2 mencari bilik2 kosong yang bakal didiami awal bulan depan. InsyaAllah....macam2 ragam manusia Cik Tulip jumpa. housemat owkey, condition bilik plak tak seswai...ouh cerewet sungguh saya nieh. almaklumlah apabila kita dah bekerja ni rasenye tak seswai da nak share bilik...ye dak?..cam takde privasi plak kan...

Cari punya cari hingga ke Maghrib...di kala itu terasa dah mula give up. tapi ade 1 lagi umah yang belom dijenguk..so pegi hiburkan hati kat i-City. serious punya la lama belajar kat sane dolu tapi tak pernah jejakkan kaki ke i-City walopon sekali...hadeiii....padahal i-City tu sekangkang kera jek dari UiTM. huhu...

Erm setakat cuci2 mata tengok lampu2 bergemilauan jek boleh la...cam takde pape yang menarik sangat pon bagi Cik Tulip kat sana since Cik Tulip ni lebih suka tengok keindahan alam sekitar yang menghijau dan laut yang biru (erk biru la sangat kan laut nye). pada yang suke tengok lampu pelbagai warna dan bentuk boleh la berkunjung ke sana especially family yang punya anak2 kecil. surely dorang seronok bila dibawa ke sini. terhibur seketika tengok gelagat2 si cilik ni. apepon pujian diberikan pada empunya idea yang mewujudkan i-City ni. nah ni ade beberapa pic buat cuci2 mata korang2 sumer. Owkey tu jek Cik Tulip nak share. daa~

  
Cik Tulip Menulis: alhamdulillah berkat kesabaran cari bilik hingga ke malam membuahkan hasil. thanks to Aunty Nora yang sangat baik hati bagi saya sewa kat sane.
Post a Comment