Tuesday, 21 February 2012

Kesayangan

Assalamualaikum....morning uols sumer..arini Cik Tulip nak citer tentang kesayangan Cik Tulip. nak tawu apekah kesayangan Cik Tulip, jom tengok pic2 kat bawah ni.
pokok ni cam ala2 pokok duit2...huhu...ni Cik Tulip beli nak letak kat umah sebab senang dijaga

  pic atas dan bawah ni adalah dari species bunga cina. warnanya yang merah menyala sangat menggoda setiap mata yang memandang...


 ni species periuk kera yang macam buah epal tu. serious saya sangat suka periuk kera...
 

 orkid hutan ni pilihan ibunda terchenta. species orkid hutan memang cantik sebab jarang ditemui..

yer inilah dia kesayangan2 Cik Tulip. Cik Tulip memang sukakan pokok2 bunga. hobi ni diwarisi daripada ibunda terchenta sebab mak Cik Tulip punya hobi ialah menanam segala macam species orkid, bunga cina dan bunga ros. menanam bunga bukan lah kepakaran Cik Tulip...huhu...setakat menjaga bunga supaya tak mati boleh la...hehe...

Cik Tulip memang suka sangat pokok periuk kera. sebelum ni kat umah Cik Tulip ada 3 species periuk kera. tapi sekarang tinggal 1 jek. yang lain dah mati...hukhuk...sedey2. periuk kera ni rumit sikit nak jaga. manja sangat kot. (sebab tu lah tugas menjaga periuk kera diserahkan kepada ibunda terchenta yang memang expert bab jaga-menjaga segala species periuk kera...hehe)....

Cik Tulip prefer jaga pokok2 species cactus ni. senang nak jaga. tak payah siram selalu pon takpe. almaklumlah bila dah penat balik kije terus jek masok tidor. pokok pon tak terjaga lah gamaknyer. ni baru first version kesayangan Cik Tulip yer. version yang seterusnyer bakal menyusul di kemudian hari. owkey, daa~

Cik Tulip Menulis: jikalau korang2 sumer stess, pandanglah pada tumbuhan2an yang menghijau kat luar sane sebab ianya boleh menghilangkan stress.
Post a Comment