Friday, 24 February 2012

Nepenthes Si Periuk Kera

Assalamualaikum...sehatkah korang sumer arini? dalam ENTRI NI Cik Tulip ada citer pasal periuk kera kesayangan Cik Tulip kan. arini Cik Tulip nak share koleksi gambar2 periuk kera plak. layans...
1. Nepenthes alba
2. Nepenthes albomarginata
3. Nepenthes ampullaria 
4. Nepenthes benstonei
 5. Nepenthes macfarlanei
 6. Nepenthes macrophylla
7. Nepenthes rafflesiana
8. Nepenthes burbidgeae
 9. Nepenthes campanulata
10. Nepenthes bicalcarata
11. Nepenthes boschiana
12. Nepenthes villosa
13. Nepenthes veitchii
pic2  kat atas ni antara species2 yang terdapat di semenanjung Malaysia dan di Borneo. banyak lagi pic2 periuk kera yang unik dan cantik2 dari negara2 jiran seperti Indonesia, Philipina dan Thailand. kang lembab plak nak loading gara2 sume pic Cik Tulip nak sumbat...hehe..owkey tu jek Cik Tulip nak share. daa~

Cik Tulip Menulis: teringin mempunyai koleksi pelbagai species periuk kera yang bakal ditempatkan di kawasan sekitar halaman rumah   
Post a Comment