Thursday, 19 January 2012

Sherlock Holmes: A Game of Shadows


Assalamualaikum....korang2 sumer sehat tak arini? ni nak cite pasal muvie Sherlock Holmes: A Game of Shadows yang Cik Tulip tengok kat panggung hari ape tah lupe plaks. filem ni diarahkan oleh Guy Ritchie dan dilakonkan oleh pelakon2 hebat seperti Robert Downey Jr. sebagai Sherlock Holmes dan Jude Law sebagai Dr. John Watson. citer ni best sebab berkisarkan kisah penyiasatan & Sherlock Holmes ni ialah seorang detective yang sangat terkenal.

Overall cite ni memang best. tak rugi beratur panjang kat panggung semata-mata mau tengok cite ni sebab banyak aksi2 yang  menarik untuk ditonton. lakonan Robert Downey Jr. memang tak mengecewakan. rasa lucu pulak bila ingat balik scene Holmes menyamar dalam keretapi jadi pompuan...hakhak...and satu lagi scene yang Cik Tulip suke masa dia menyamar pakai baju yang sama coraknyer dengan sofa tu. huhu terbaik la penyamaran dia...

Apepon Cik Tulip bagi 4.5/5 untuk cite ni.owkey tu jek Cik Tulip nak share. daa~

Cik Tulip Menulis: masa zaman kanak2 dulu suke sangat bace buku2 penyiasatan. buku febret Cik Tulip ialah Siri Hadi ;)
Post a Comment