Monday, 16 January 2012

Someone Like You

Assalamualaikum...cam dah lama jek Cik Tulip tak cite pasal hobi di kala kelapangan iaitu membaca...kan...kan...sekarang Cik Tulip tengah baca buku Someone Like You yang ditulis oleh Sarah Dessen. Average Goodreads rating untuk citer ni ialah 3.92/5. ni sinopsis cite ni ihsan dari Goodreads

Halley has always followed in the wake of her best friend, Scarlett. But when Scarlett learns that her boyfriend has been killed in a motorcycle accident, and that she's carrying his baby, she's devastated. For the first time ever, Scarlett really needs Halley. Their friendship may bend under the weight, but it'll never break--because a true friendship is a promise you keep forever.

Cik Tulip belom berjaya habiskan baca buku ni pon gara2 lampu di bilik yang mengade2 mintak diganti. adeh aritu masa ganti lampu kat hall tu tanak plak kamu merajuk kan. now Cik Tulip plak merajuk ngan cik lampu. tanak betulkan lampu bilik tu lagi...huh... upah orang betulkan pon mahal woo. nak betulkan sendirik takde tangga (ceh takde tangga konon padahal tak reti) kalo lampu kalimantang kan senang nak betulkan..adei sabo2. so kesimpulannye terpaksalah menangguhkan aktiviti baca-membaca nieh dulu.

Goodreads ni best sebab banyak info2 mengenai sinopsis buku2 best ada kat sini. boleh rate lagi buku tu sesudah 'khatam' buku yang dibaca tu. so cabaran membaca tahun 2012 ni target buku yang nak dibaca adalah 12 buah buku. sebulan bersamaan satu buku...hoyeah...(tahun lepas target melampau so tak tercapai hehe)...owkey tu jek Cik Tulip nak share. daa~

Cik Tulip Menulis: membaca dalam suasana yang kurang terang bole merabunkan mata anda.
Post a Comment