Tuesday, 27 December 2011

Cik Tulip Punya Cerita: Part 1

Assalamualaikum....salam Selasa dan selamat kembali bekerja kepada sumer pekerja2 yang berdedikasi...hakhak...Cik Tulip tak berape nak dedikasi sangat arini. penangan cuti 3 ari yang lalu. so arini cam biasa mode bermalas-malasan di tempat kerja...haiyark...

Mana plak destinasi tujuan kaki Cik Tulip minggu ini? ape plak aktiviti yang di lakukan minggu ni? haaa....aktiviti 3 ari yang lalu adalah diisi dengan membuang masa. bermula dengan hari Sabtu. first sekali pegi membuang masa kat Metro Kajang menemani si teman menghapdate cik henponnye. tokey kedai cakap 1/2 jam settle. so kami pon pusing-dan-pusing kat situ selama1/2 jam (menepati mase tak saye?). takde pape yang menarik sangat la kat sane bagi Cik Tulip ...ahaks..penat kaki berjalan adelah. kembali lah semula kami ke kedai henpon tadi. bole plak tokey tu cakap lom hapdate lagi...hatoyai....cuace da gelap. awan plak da macam tak mampu menahan air hujan yang bakal turun mencurah-curah...ouh mau banjir lagi kajang ni kate si teman...takpela tokey kitorang tunggu sampai siap. dalam hati berbisik maybe 10 min jek lagi kot nak kena tunggu (tu ayat sedapkan hati sendirik jek)...sekali hamik...dekat sejam lebey jugak la. hati pon da panas walopon time tu hujan da turun dengan agak lebat.

Kami sejukkan hati kami dengan meneruskan perjalanan mengharungi hujan lebat menuju ke Alamanda. niat di hati nak tengok cite Sherlock Holmes. sesampai di Alamanda, kelibat2 manusia da memenuhi segenap ruang. owkey da mula pening2 lalat tengok sekalian manusia yang ramai. sebelum ada insan yang memalukan diri pengsan di khalayak ramai (saya lettew) kami pon sepakat pulang...ouh kecewa...
Ahad duduk dendiam kat rumah gara2 kecewa tak dapat tengok wayang...haha...hari Isnin punya cerita nanti2 Cik Tulip sambung kat entri laen. owkey tu jek Cik Tulip nak share. daa~

Cik Tulip Menulis: moral of the story~sila lah booking tiket awal2. jangan maen terjah jek hokkey....
Post a Comment