Thursday, 8 December 2011

The Twilight Saga Breaking Dawn: Part I


Assalamualaikum....tengok tajuk ngan pic kt atas ni pon da tawu mesti nak citer pasal citer Twilight kan...ha aritu Cik Tulip g tengok citer ni...biasa la Cik Tulip memang malas la nak booked tiket awal2 ni. pakai redah jela kan. kengkonon ade la seat kat blakang2...sampai2 jek ha hamik...tinggal seat yang depan2 screen jek hokkey...hadoi mau saket tengkuk ni karang kuar dari panggung...hehe...tapi Cik Tulip bernasib baik sebab ada lagi seat tengah yang 0...ha ape lagi terus cakap kat gadis d kaunter 'saya nak seat ni'.tak caye?...ha ni buktinyer...


Cite ni lebih banyak berkisar tentang kehidupan Bella & Edward selepas wedding dowang. konsep wedding dowang ala2 taman dalam hutan...cantik hokkey...ce tengok ni

Ha cantik kan...ok mode berangan jap kengkonon ade kat sini...hikhik...si Jacob ni pon kecewa sebab tak dapat kawen ngan Bella tapi dia tetap attend Bella & Edward nye wedding...tetibe handsome plak tengok si Jacob a.k.a Taylor Lautner ni....

dah selesai majlis ni Bella & Edward g bulan madu kat 1 pulau ni (erk name pulau tak dapat di kesan oleh Cik Tulip) tapi memang cantik arr pulau tu. then Bella dapat tawu yang dia pregnant. Edward nasihatkan supaya gugurkan kandungan tu sebab tataw camne keadaan baby yang bakal lahir tu..adakah dia lahir seperti manusia biasa macam Bella ataupun vampire cam Edward?tapi Bella ni degil tak nak gugurkan. so honeymoon dorang terpaksa di pendekkan. kuarge Cullen sume risaukan Bella ni so masing2 sepakat membawa berkat suruh Bella ngan Edward balik semula ke umah kuarge Cullen & menjaga Bella. kandungan dia membesar dengan sepantas kilat. semakin baby tu besar semakin la tenat keadaan si Bella ni. kesian sangat tengok Bella mase tu.

Apabila puak2 serigala yang seangkatan ngan Jacob ni tawu Bella mengandungkan anak Edward dowang pon pakat ramai2 nak bunuh baby Bella tu bila dia lahir sebab takot dia jadi vampire. Jacob, Seth & Leah (sedara se'wolf' dengannye) berjanji nak lindungi Bella. Jacob ni sayangkan Bella so dia pon turut serta ngan family Cullen ni same2 jaga Bella. Carlisle ni da try scan kandungan Bella tapi tak nampak keadaan baby tu. sampai 1 tahap kuarge Cullen ni terpaksalah serve Bella ngan darah untuk regain smula her strength....euww...bayangkan la si Bella ni minum darah...yurks nak muntah hokkey tengok...nasib tak muntah d tempat kejadian

Tiba saat yang d nanti2kan iaitu kelahiran baby Bella & Edward....jeng..jeng...jeng...dia jadi manusia normal cam ibunye...cute baby tu...hehe..malangnye Bella mati mase lahirkan baby walopon Edward dah masukkan venom dia kat jantung Bella. Edward ngan Jacob ni tak leh terima hakikat la Bella mati. si Jacob ni pon nak bunuh la baby ni tapi mase dia melihat ke dalam mata baby ni tetiba dia nampak 1 vision yang dialah yang d pertanggungjawabkan untuk menjadi penjaga anak Bella & Edward ni. Bella tetiba hidup semula. ape akan jadi kat Bella yang mati hidup semula tu?? nantikan The Twilight Saga Breaking Dawn: Part II plak yer....owh tak sabar ni...ok tu jek yang Cik Tulip nak share...daa~
Post a Comment