Thursday, 15 December 2011

Movie Review: Sector 7

Assalamualaikum...aktiviti pagi di mulakan dengan blogwalking kat blog2 kengkawan blogger yang laen. ha stop jap bw kat blog dowang. ni nak sumbat entri baru kat blog sendirik plak...hehe...sempena ari khamis ni saya akan review 1 cite.jeng...jeng...jeng...cite yang nak di review arini adalah sebuah cite korea iaitu Sector 7.ni poster muvi dia untuk tatapan kowang sumer (erk translate title yang di tulis dalam bahase korea tu mungkin Sector 7 kot...tak abes nuntut lagi sebab tu tataw...hakhak)
cite ni berkisar tentang 1 team ni yang kijenye cari-gali minyak kat pelantar yang ke-7 tak jauh dari Pulau Jeju. ala pulau yang cantik kat Korea tu la. ha...(macam pena pegi pon) team ni terdiri daripada para penggali minyak dan jugak researcher. gali-punya-gali tak dapat jugak hasilnye. datang la plak pakcik kepada heroin cite ni untuk sama2 membantu kije2 gali-menggali (wonderpet datang membantu).

Dia ni ade motif tersembunyi. niat dia nak kautim ngan geng2 researcher (yg pakai baju ala2 doktor tu) nak biakkan 1 species mahkluk yang dijumpai oleh scientist2 terdahulu. badan makhluk ni adalah fuel-base-body-fluid...erk kowang paham tak?? Cik Tulip pon tak paham...hahaha...cenggini... badan manusia kan terdiri daripada air kan..ha makhluk ni plak terdiri daripada petrol. ni species tegar sebab menatang ni bila kite bako jek bole tahan lebih dari 30 jam..30 jam taw...ha...ce bako kete kowang bape lame dia bole bertahan...hakhak...chop2 ape kate kite layan dulu preview cite ni
Owkey sambung balik. team ni tataw pon makhluk ni wujud kat pelantar tu. nak jadikan cite tetibe pelantar tu mengalami power shortage. so team ni termasuklah geng2 researcher tu terkandas ler kat pelantar yang scary-mary tu. menatang tu pon memulakan aktiviti 'memburu mangsanye'. sowang2 team tu menjadi mangsa keadaan. da la dowang tu sume tataw cara paling 'mujarab' nak bunuh menatang tu. nak bako tahan 30 jam plak tu. ha cemane tu. hehe...

Cik Tulip bagi 4/5 bintang sebab ni la 1st cite korea yang Cik Tulip tengok laen dari konsep cintan cintun. heroin cite ni adelah hero sebenar taw sebab dia la yang bertanggungjawab membunuh alien-susah-nak-mati ni. bagi Cik Tulip jalan cite dia owkey la. sesuai untuk tontonan umum S-pecially untuk penggemar cite2 korea yang suke kan kelainan...cewah..owkey tu jek Cik Tulip nak share.daa~

Cik Tulip Menulis: geli geleman tengok rupe paras alien tu...yurks
Post a Comment