Thursday, 22 December 2011

English Novel Bookseller: Mana Nak Cari?

Assalamualaikum...patutnye arini nak review pasal movie tapi lately tak menjejakkan kaki ke mana2 panggung so postponed la ea nak me'review' cite2 menarik yang sedang di tayangkan...hehe..ade sesape tak yang punya minat membaca buku2 chic-lit yang sama ngan Cik Tulip? mesti korang sume tertanya-tanya kan kat mana nak beli novel2 english dengan harga yang lebih murah dari MPH @ Borders @ Kinokuniya (berbelit lidah nak sebut)...ha ni ade a few link yang mana korang2 sume boleh membeli-dan-membelah buku2 cerita & segala macam species buku yang best2

1. Bookforsale Bookseller
~ penjual ni adalah seorang student UIA. buku2 yang dia jual mostly di tawarkan dengan harga lebih rendah dari bookstore2 yang ade kat luar sane. ade novel baru & ade jugak yang pre-loved. quality novel2 pre-loved dia memang dalam condition yang memuaskan. tak rugi beli dari beliau...hehe

2. Books-2u Bookseller
~ seller dia nama Gina. kat sini pon banyak buku2 best & harga pon sangat berpatutan. quality buku pon tip-top. Cik Tulip pernah beli novel ngan Gina ni. 100% sure buku anda sampai ke tangan anda dengan selamat. dia ade jual bookmark jugak. kiut2 bookmark dia. leh la skodeng blog beliau.

3. PenjajaBuku - BookSeller
~ PenjajaBuku ni berdaftar dengan SSM so pada yang takut di tipu oleh seller yang laen korang sume boleh la beli novel2 dari PenjajaBuku. harga yang di tawarkan pon sangat berpatutan. dan paling best setiap bulan buyer bertuah yang purchase buku paling banyak dari mereka ni akan dapat hadiah istimewa. ape hadiah istimewa tu? ha korang sume leh la check sendiri kat blog PenjajaBuku tu...

4. Big Bad Wolf Books
~ wolfie ni memang best sesangat. korang2 sume boleh purchase a book serendah RM5 hokkey...tapi tu time aftermath aritu la...hikhik...Cik Tulip berkesempatan membeli beberapa buah buku mase wolfie ni buat book sales kat MAEPS. each novel cost RM8 only. murah...tersangat la murah. bukan calang2 novel yer. novel2 dari penulis2 terkenal seperti Sophie Kinsella, Meg Cabot, Marian Keyes pon ade kat sane. so sesape yang gila kumpul novel korang sume boleh like fb wolfie ni untuk dapatkan update2 terkini dari mereka2 ni untuk event tahun depan.wohoo...owkey last but not least

5. BookXcess
~ ha ni bookseller yang last Cik Tulip nak citer kat entri ni. now BookXcess ni tengah buat sales. korang2 yang berminat boleh tengok kat blog mereka ni. buku2 yang di jual mostly di beri discount. ha boleh la terjah blog dorang tak pon pegi ke bookstore dorang. jom2...

To those yang interested nak purchase buku2 @ novel2 menarik boleh la beli dari seller2 kat atas ni. they are highly recommended by Cik Tulip. hehe...owkey tu jek Cik Tulip nak share.daa~

Cik Tulip Menulis: membaca jambatan ilmu
Post a Comment