Tuesday, 13 December 2011

Suka Duka Si Pemandu Kereta

Assalamualaikum.....uiks lama sungguh tak jenguk blog tersayam...hikhik...kemain lagi tajuk entri. arini Cik Tulip nak share serba siket suka duka si pemandu kereta macam Cik Tulip ni.

Kesukaan sayer

...suke pegang stereng guna sebelah tangan jek. sebelah lagi mesti nak letak kat gear...(padahal kete auto jek :P)

...suke pasang radio kekuat pastu nyanyi sensorang....(tak kisah arr sore cam katak panggil ujan pon janji mate tak ngantok)

...suke dengar lagu2 omputih...(cet budget dok California ar tu)

Ha tu sume yang Cik Tulip suke...yang tak suke plak

:::sangat tak suke bila time memandu henpon kat sebelah menjerit2 mintak d angkat walhal da bagitawu ngah drive:::(time tak memandu tanak plak kowang2 sume tipon kan. mesej suda. saya tak suke gune handsfree ye..sekian)

:::tak suke bila time kite memotong kat lane paling kanan tetibe kete bebeso beam2 walhal kete tu jauh sebatu lagi hokkey:::(mentang2 la ketaku kecil suka suki jek nak beam2 owang. jauh lagi kot. mode: sangat marah)

:::sangat2 tak suke bila kite tengah drive pada halaju seragam tetibe lori kat belah kiri terus masuk lane kamu tanpa memberi signal:::(fuh ini memang scary. kalo sempat brek @ mengelak ke lane kanan yang 0 ok la kan. kalo tak sempat??ha cemane??)

Ok tu jek nak share...daa~

Cik Tulip Menulis: ouh sangat menguji tahap kesabaran bila berdepan dengan pemandu2 tak bertanggungjawab seperti yang di nyatakan..ade tak yang pernah alami kejadian serupe??
Post a Comment